Unii dintre noi au ca si defect de caracter aroganta. Iar majoritatea dintre noi sufera de o foarte proasta imagine de sine. De fapt, este un lucru destul de obisnuit sa ne gandim ca suntem mai rai decat cei din jurul nostru. Se pare ca ne simtim fie intr-o extrema, cand credem despre noi ca suntem cei mai grozavi, fie in celalta, cand credem ca suntem cei mai lipsiti de valoare.

Atunci cand vom descoperi, in fata lui Dumnezeu si in fata unui alt om, elementele comportamentului nostru, vom intelege cat de obisnuiti suntem. Este umulitor, poate surprinzator, dar intodeauna linistitor sa invatam cat de mult semanam cu celelalte persoane din grup.

Acceptarea faptului ca suntem egali cu cei din jurul nostru, nu este un lucru prea familiar pentru noi. Dar, daca facem acest pas, vom creste si vom continua sa apreciem valoarea lui, pe masura ce muncim la infaptuirea urmatorilor pasi.

„Sa  aveti o purtare buna in mijlocul Neamurilor, pentru ca  ceiace va vorbesc de rau ca pe niste facatori de rele, prin faptele voastre bune, pe cari le vad, sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii.” (1Petru 2:12).

A te invinovati pentru orice lucru care nu merge asa cum ar trebui, este nerealist si nu este ceea ce un crestin ar trebui sa faca. A-ti cere mereu scuze pentru lucruri pe care nu le-ai facut tu sau care nu sunt greseala ta, este deasemena un comportament necrestinesc. Toate lucrurile rele care se intampla in aceasta lume, nu sunt vina ta. Sa te blamezi pentru situatii care nu sunt provocate de tine, nu este sanatos pentru ca iti reduce puterea si te mentine in slabiciunile tale. Lui Cristos nu-i plac crestinii slabi. El vrea ca oamenii sa fie umpluti de puterea iubirii Sale si ca ei sa lucreze dupa voia Sa. Atunci cand iti asumi raspunderea tuturor lucrurilor, nu traiesti in realitatea lucrurilor. Nimeni nu este raspunzator pentru totul. Cel mai important, atunci cand te invinovatesti pentru toate lucrurile care se intampla in jurul tau, iti pierzi puterea de a rezolva acele lucruri care sunt cu adevarat  in putinta ta de a fi rezolvate. Atunci cand te invinovatesti pentru orice, distrugi ceea ce Dumnezeu a facut in tine si astfel, nu esti o binecuvantare pentru Dumnezeu. Viata fiecaruia dintre noi ne este data pentru a ne stradui sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-l glorifica pe Dumnezeu, prin tarie si putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website