Alcoolismul este o boala – auzim de mii si mii de ori aceasta afirmatie. Pentru multi dintre noi este greu de acceptat acest adevar, pentru ca aceasta boala nu poate fi asociata cu virusi sau bacterii, asemenea altor boli „respectabile”. Dar, odata ce constientizam ca este o boala fizica, mentala si spirituala si ca nu are o singura cauza, vom progresa si noi. Nu o pot opri, asa cum nu pot sa fac o persoana bolnava sa se insanatoseasca.

Consumul de alcool compulsiv este o manifestare a tensiunii interioare a alcoolicului; daca se continua, devine un ciclu distructiv al deteriorarii. Pentru ca eu sa fiu pregatita sa ajut, trebuie mai intai, sa accept alcoolismul ca boala.


 

Ce sa-mi amintesc azi:


In ce fel ma ajuta pe mine sa stiu ca alcoolicul este o persoana bolnava? Imi schimba atitudinea fata de el! Imi inlocuieste ura si frustrarea cu rabdare calma. Ma lasa sa aleg momentul potrivit pentru a sugera AA-ul – atunci cand el este cu adevarat disperat si are bunavointa de a accepta faptul ca are nevoie de ajutor.


 

” Ajuta-ma Doamne sa inteleg boala sotului meu! Ajuta-ma sa-l vad asa cum Tu il vezi! Umple-mi Doamne inima de iubire pentru el, si de blandete. Da-mi intelepciunea de a-i vorbi si a ma comporta cu iubire si respect fata de el. Amin.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website