Noi suferim de boala alcoolismului, chiar daca nu suntem alcoolici. Un „simptom” al acestei boli este ca noi stim intodeauna ce este cel mai bine pentru toata lumea. Fie ca ni se cere, fie ca nu ni se cere, noi ne simtim obligati sa dam sfaturi tuturor. Munca noastra de o viata a fost sa controlam cat de multe vieti ale celor din jur suntem in stare.

Multumim lui Dumnezeu ca, in programul celor 12 pasi, am inceput sa invatam ca ceilalti trebuie sa fie la carma vietilor lor. Ei trebuie sa-si planifice propriile lor vieti. Ei trebuie sa-si rezolve propriile probleme. Iar ajutorul de care au nevoie il primesc de la Dumnezeu, nu de la noi.

La randul nostru, si noi vom simti o mare bucurie, atunci cand vom incepe sa ne bazam pe Dumnezeu pentru rezolvarea problemelor noastre. De unii singuri, nu detinem toate raspunsurile. Si nici nu avem nevoie sa le stim pe toate. Daca Ii vom cere calauzirea pe care ne-a promis-o, vom sti mereu doar atat cat avem nevoie sa stim. Programul in 12 pasi ne ajuta, si ii ajuta si pe cei pe care-i iubim.

„Nu faceti nimic din duh de cearta sau din slava desarta; ci in smerenie fiecare sa priveasca pe altul mai sus de el insus.” (Filipeni 2:3)

Uneori, suntem absolut siguri ca,  mai bine decat cei din jurul nostru, noi stim ce anume ar fi cel mai bine pentru ei si ce ar trebui ei sa faca.  Ceea ce trebuie sa invatam noi in aceasta situatie este ca oamenii pot invata din greselile lor. Ceea ce deasemenea trebuie sa invatam, este ca noi trebuie sa traim in deplina smerenie inaintea lui Cristos. Sa credem ca stim mai mult decat ceilalti, sau sa credem ca noi stim mai bine decat ceilalti, inseamna aroganta. A trai in smerenie inseamna sa nu avem credinta ca noi stim mai bine decat ceilalti. Si, chiar daca acest lucru este adevarat, chiar daca stim mai bine, sau chiar daca stim cum anume ar trebui sa se intample lucrurile, daca suntem aroganti, aceasta atitudine nu ne va ajuta pe noi si nu ii va ajuta pe ceilalti. Ii ajutam cu adevarat pe cei din jurul nostru, atunci cand suntem smeriti.

Haideti sa ne gandim … am accepta noi un sfat din partea unei persoane arogante, chiar daca aceasta persoana are dreptate? Majoritatea dintre noi vom raspunde NU. Atunci cand credem ca stim mai bine sau stim mai mult despre cum cei din jurul nostru ar trebui sa faca lucrurile, cea mai puternica influenta o putem avea atunci cand daruim, in smerenie, iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website