Abilitatea de a rade de noi insine a fost intodeauna importanta. In vremurile de demult, mascaricii si bufonii detinau o pozitie importanta la curtea regala. Astazi avem clovnii care sa ne faca sa radem.

Daca privim de-aproape fata unui clovn, vom oberva intodeauna o urma de tristete in jurul ochilor. Clovnii au abilitatea de a trece usor de la o expresie a fetei trista la una plina de incantare. Pentru noi toti, rasul si lacrimile vin din acelasi adanc put interior. Si, adesea, dupa un plans bun, ne simtim gata sa radem, usor si cu multa bucurie.

Rasul este un dar care ne asteapta de cealalta parte a tristetii.

Pot incepe acum sa rad pornind de un simplu zambet?

Ce sa-mi amintesc astazi:

Si rasul si tristetea sunt niste stari pe care le pot controla. Pot alege intre durerea nesfarsita, ucigatoare, bolnavicioasa si rasul sanatos si datator de viata. Pot alege intre a ma lua prea tare in serios, cautand tot timpul lucrurile care imi umbresc ziua sau, pot alege sa rad uneori de mine, de reactiile mele exagerate la diverse situatii. Am posibilitatea de a alege intre a-mi trai zilele la incordare maxima sau a ma elibera de incordare printr-un hohot puternic de ras. Eu am aceste optiuni …

„Atunci toti cei ce se incred in Tine se vor bucura, se vor inveseli totdeauna, caci Tu ii vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tau. (Psalmi 5:11)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website