Putem sa ne ducem mintile si sentimentele intr-o „mica vacanta”, ori de  cate ori oamenii din viata noastra devin abuzivi sau circumstantele prea solicitante. Dar nu trebuie sa ne negam emotiile sau sa-i lasam pe cei din jur sa contreleze ceea ce noi simtim sau ceea ce facem. Pentru multi dintre noi, acest lucru este o revelatie surpinzatoare. Nu am stiut niciodata cat suntem de in stare sa decidem singuri ceea ce ar trebui sa simtim.

Detasarea nu este un lucru atat de misterios precum suna. La inceput, ni se pare ca ar insemna sa ne pese mai putin de cei pe care ii iubim. De fapt, lasandu-i pe ceilalti sa faca ceea ce vor si practicand acceptarea este un comportament mult mai grijuliu decat cel folosit pana acum. Detasarea este recunoasterea faptului ca fiecare dintre noi este responsabil pentru propria sa calatorie.

„Oricine este din adevar asculta glasul Meu” (Ioan 18:37)

O minciuna: Nu poti face nimic

O minciuna: Nu ai nici o sansa.

O minciuna: Te afunzi in iad incet-incet si nu ai nici o scapare.

O minciuna: Si maine vei avea aceleasi probleme ca si astazi.

Minciunile vin din iad. Adevarul vine din rai. Chiar si adevarul care ne indurereaza, spre deosebire  de minciuna care ne raneste, adevarul ne va fi de folos intr-un fel. Atunci cand o minciuna ne raneste, nu vom afla cauza acestei rani pana cand nu vom infrunta adevarul. Nu intelegem suficient de bine cum anume minciunile ne pot domina si distruge viata. Nu intelegem suficient de mult felul in care adevarul ne elibereaza. Iar minciuna ne tine legati intr-un loc in care nu exista speranta, pace, compasiune si multumire. Nu intelegem cum adevarul ne poate da speranta, pace, compasiune si multumire. Adevarul este ca intodeauna se poate face ceva, in ciuda circumstantelor. Adevarul este ca intodeauna avem o sansa. Adevarul este ca ne indreptam sprea iad doar pentru ca asa am ales noi, dar intodeauna exista o scapare din iad si ea se numeste Isus Cristos. Adevarul este ca vom avea si maine aceeasi problema ca si astazi, daca nu rezolvam problema de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website