In general, ne asteptam sa gasim cuvinte de intelepciune in marea literatura si le cautam acolo. Si atunci cand ii ascultam pe oratori, presupunem ca vom gasi multa intelepciune in cuvintele lor, de aceea ii ascultam cu atentie. La intalnirile de grup auzim multe cuvinte de intelepciune, si asta se intampla adesea din partea celor mai noi membri si exact atunci cand ne asteptam mai putin.

Ceea ce invatam este ca raspunsurile pe care le cautam sunt intodeauna usor de inteles pentru noi, daca ne deschidem catre informatiile care ne inconjoara. Cartile pe care le primim si discutiile pe care le purtam in cadrul grupului contin cuvinte de intelepciune pentru noi. Efortul nostru de a asculta ne va rasplati din plin. Calauzirea inteleapta pe care o cautam, va veni catre noi.

„Priveste, raspunde-mi, Doamne, Dumnezeul meu! Da lumina ochilor mei pana cand nu adorm somnul mortii,” (Psalm 13:3)

Traim in ignoranta pana in momentul in care incepem sa cautam adevarul lui Dumnezeu si lumina pentru sufletele noastre. Traim in intuneric, pana in momentul in care permitem luminii din iubirea lui Cristos sa intre in viata noastra, atunci cand Ii deschidem usa inimii noastre. Atunci cand cautam, intrebam si batem la usa Cerurilor, Dumnezeu deschide usa.  Atunci cand cautam, intrebam si batem la usa Cerurilor, Dumnezeu ne descopera raspunsurile la intrebarile noastre. Atunci, sufletul nostru este umplut de lumina si bunatatea Sa. In adancimea intunericului nostru, Cristos ne aduce lumina Sa de indata ce Il aflam alaturi de noi. Viata noastra este plina din abundenta de lumina bucuriei Sale, pacea Sa, multumirea Sa. In calatoria noastra scurta pe acest pamant care este al Lui, ignoranta noastra ne orbeste si nu vedem frumusetea Sa. Dar, cu inima plina de iubire pentru El, ignoranta noastra are zilele numarate. Cristos cunoaste fiecare intrebarea a noastra si raspunsul de care avem nevoie, chiar dinainte ca noi sa formulam intrebarea. Ce Dumnezeu plin de iubire, bland si protector avem in Cristos! Cata lumina aduce El in vietile noastre, indiferent de circumstantele prin care trecem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website