„De ce imi fac una ca asta?” – s-a intrebat la un moment dat o femeie care isi dorea sa scape de cateva kilograme. „M-am dus  la grupul meu de suport simtindu-ma atat de vinovata si de rusinata pentru ca am mancat o jumatate de prajiturica ce nu se afla in dieta mea. Am aflat ca fiecare dintre noi inseala putin. Unii inseala chiar mai mult. Am fost atat de rusinata inainte de a veni la grup, crezand ca sunt singura care urmeaza strict dieta pentru slabit. Acum stiu ca dieta mea este la fel de buna ca a celor mai multi, si ceva mai buna decat a putinora.”

De ce ne facem singuri astfel de lucruri? Si nu vorbesc acum despre dieta. Vorbesc despre viata. De ce punem atata presiune pe noi gandind ca suntem inferiori, crezand in acelasi timp ca altii sunt perfecti – fie ca este vorba despre relatii, despre recuperare sau de anumite sarcini specifice.

Fie ca ne judecam pe noi insine sau ii judecam pe altii, vorbim despre cele doua fete ale aceleiasi monede: perfectiunea. Si, nici una dintre asteptari nu este valida.

Este, de departe, mult mai corect si mult mai benefic daca gandim despre noi ca suntem in regula iar ca ceea ce facem este suficient de bine facut. Asta nu inseamna ca nu vom face greseli care vor trebui indreptate; nu inseamna ca nu vom deraia din cand in cand; nu inseamna ca nu putem creste. Inseamna, cu toate greselile si nelinistile, ca suntem de fapt in cursa. Ne ajutam sa ramanem pe drumul pe care trebuie sa mergem numai daca ne incurajam si ne sustinem in ceea ce facem.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Astazi imi va fi drag de mine. Ma voi incuraja si ma voi sustine in tot ceea ce fac. Fac lucrurile suficient de bine, si imi place acest sentiment pe care il am. Imi voi aminti vorbele unui trainer care spunea: „Tot ceea ce poti sa faci este sa faci tot ceea ce poti. Si tot ceea ce poti este de-ajuns.”

„Adu ca jertfa lui Dumnezeu multumiri si implineste-ti juruintele facute Celui Preainalt. Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!”

(Psalmi 50:14-15)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website