Nu vom cunoaste niciodata, la modul absolut, care este planul lui Dumnezeu pentru viata noastra. Dar ne putem increde ca exista unul si ca suntem chemati sa-l implinim. Aproape in fiecare zi se intampla cate un lucru care ne da peste cap. Poate fi un telefon de la un prieten baut sau o critica aruncata de sef. Si atat de repede tragem concluzii despre insemnatatea acelui lucru in viata noastra … Si totusi, din acele experiente despre care credeam ca nu vom supravietui trecerii prin ele, noi am invatat atat de multe lucruri. Si intelegerea sensului acestei experiente, prin care trecem acum, se va dezvalui la un moment dat.

Pentru ca nu stim calea pe care ne duce Dumnezeu, nu avem posibilitatea sa anticipam tot ceea ce am vrea sa stim. Dar aici apare planul lui Lui. Incepem fiecare lectie la momentul potrivit. Nu vom fi condusi spre situatii pentru care nu suntem pregatiti. Si trebuie sa credem ca fiecare circumstanta cu care ne confruntam face parte din cresterea noastra.

Atunci cand ne intrebam DE CE EU? – haideti sa ne amintim cat de norocosi suntem sa implinim voia lui Dumnezeu in viata noastra.

” Omul face multe planuri in inima lui, dar hotararea Domnului, aceea se implineste.” (Proverbe 19:21)

Acest verset cere un exercitiu de credinta. Credinta in acest verset care ca noi sa vedem dincolo de orizontul lumii noastre actuale. Acest verst cere sa vedem doua lucruri: 1. ce va deveni lumea atunci cand Cristos va veni; 2. sa vedem imparatia Sa exact in locul si in momentul in care ne aflam. Daca privim spre intunericul lumii, asa cum arata astazi, nu putem zari prea multe lucuri implinindu-se din scopul lui Dumnezeu. Atunci cand privim in jurul nostru sau privim chiar in viata noastra trebuie sa vedem „tabloul in ansamblu”. Daca privim la ceea ce iese la lumina din scopul lui Dumnezeu, putem vedea cum el se implineste de fapt. Chiar si in micile detalii ale vietii noastre, ceea ce dureaza si rezista in ea sunt de fapt planurile lui Dumnezeu pentru noi. Omul poate planui si apoi poate ridica un monument, o opera de arta, o cladire sau orice alt fel de „lucru”. Dar nici un lucru creat de om nu poate atinge frumusetea si grandoarea creatiei lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website