Este foarte dificil sa credem ca putem fi fericiti chiar si in situatia in care cei dragi continua sa consume. Fericirea noastra era pusa pe linia de asteptare. A fost conditionata de abstinenta lor; intodeauna a fost o speranta pentru viitor.

Este socant sa descoperim ca putem fi fericiti chiar si in situatia in care cei dragi nu sunt inca abstinenti! Intalnim in grupul de sprijin persoane care traiesc langa un consumator activ. Si le auzim rasetele. Vedem speranta de pe fetele lor. Auzim povestiri despre victorii. Si stim ca suntem  martorii unei fericiri neprefacute. Exemplul lor ne da curajul de care avem nevoie. Cu timpul, prin exemplul nostru, si noi vom da curaj altora. Fiecare dintre noi prinde noi puteri, din exemplele celor din jurul nostru.

„Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?” (Marcu 8:36)

Adevarata fericire nu poate fi gasita in afara noastra insine, pentru ca fericirea este un rezultat a cat de multumitori suntem noi in inima noastra. Daca ar fi sa stapanim intreaga lume, si daca ar fi ca fiecare om sa ne iubeasca – tot ne-am simti mizerabil daca nu am numara binecuvantarile. Gasim fericirea atunci cand vedem si apreciem binecuvantarile vietii noastre, in special binecuvantarea iubirii si puterii lui Dumnezeu. Alaturi de Dumnezeu, fericirea este posibila numai daca privim in inima noastra. Privim in ea, ascultam in ea, si vorbim in ea – in acest fel intram in legatura cu Dumnezeu. Atunci cand suntem coplesiti de iubirea si puterea lui Dumnezeu, suntem coplesiti in inima si sufletul nostru. Atunci cand ne deschidem inima si ascultam, putem descoperi cum Dumnezeu ne spune cat de mult ne iubeste. Atunci cand suntem umpluti de multumire pentru binecuvantarile lui Dumnezeu din viata noastre, Ii aducem Lui multumire prin rugaciunile noastre. Atunci cand aducem multumiri in rugaciune, atunci ne gasim fericirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website