Disperarea era un loc familiar pentru noi. Eram obisnuiti sa ne consideram vinovati pentru consumul excesiv de alcool al celor pe care ii iubim. Obisnuiam sa ne reprosam ca, daca ne-am fi putut controla reactiile in anumite situatii, ei nu ar mai fi baut. Poate. In mod repetat am incercat sa le vorbim despre aceste lucruri, sperand ca nu va mai exista un episod al consumului. Dar, am esuat ca de obicei. Si continuam sa ne intrebam unde anume am gresit.

Astazi putem fi recunoscatori acelei neajutorari care ne-a vanat. Ea ne adus in programul celor 12 pasi, care ne va reda inapoi viata. In sfarsit, putem lua decizii gandite pentru binele nostru. Ne putem descurca cu probleme mici sau mari, convinsi fiind ca le vom supravietui. Zilnic, invatam  sa delimitam lucrurile care ne apartin si se afla sub controlul nostru, de cele care cu siguranta apartin altora. Cel mai important este ca stim ca nu suntem niciodata singuri. Nu numai ca avem compania celor din grup, dar Il avem si pe Dumnezeu. Intelegem acum ca nu suntem singuri. Doar ca, nu I-am cautat prezenta.

„V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:37)

Se poate ca uneori sa gandim ca mergem singuri pe drumul vietii. Se poate sa credem ca suntem singurii carora le pasa si care stim cu ce anume ne confruntam in fiecare zi. Se poate sa fim singuri sau sa avem cativa prieteni. Chiar daca avem o viata solitara sau ne interactionam zilnic cu multi oameni, avem nevoie sa cladim alianta sprituala corecta. Fara nici o indoiala, suntem cu totii solitari pe drumul propriei noastre vieti. De-a lungul acestui drum, cu totii suntem ingrenati intr-un razboi spiritual dintre Lumina si intuneric. Adesea, cedam intunericului. In mod remarcabil, se intampla aceasta cedare atunci cand suntem la doar cativa centrimetri distanta de victoria in Cristos. Atunci cand ne dedicam unei vieti aliate lui Cristos, ne deplasam in directia aratata de Dumnezeu, ne miscam in conformitate cu voia Sa, intodeauna vom avea un rezultat in viata noastra. Se poate ca uneori sa ne gandim ca nu exista nici un beneficiu real din alianta cu Cristos, din urmarea lui Cristos sau din facerea voii lui Dumnezeu. Dar, trebuie sa privim la vietile celor care nu-L cunosc pe Cristos. Acolo exista turbulente interioare, chinuri interioare si conflicte emotionale care striga in fiecare clipa. Atunci cand ne zidim viata in jurul lui Cristos si a iubirii Sale, in interiorul nostru va fi pace … o pace minunata si glorioasa, care depaseste orice intelegere, aici pe pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website