Multi dintre noi, aflati acum pe drumul recuperarii, am fost prinsi in negare uneori. Unii dintre noi chiar au contat pe aceasta unealta. Poate ca am negat problemele celorlalti; poate ca am negat propriile noastre probleme, sentimentele, gandurile, vrerile si nevoile.

Am negat adevarul.

Negarea inseamna ca nu ne-am dat voie sa infruntam realitatea, si asta pentru ca de obicei, infruntarea unei anumite parti din viata ne poate rani foarte tare. Poate ca am pierdut ceva: increderea, iubirea, familia, o casnicie, poate o prietenie sau un vis. Si doare sa pierdem ceva sau pe cineva.

Negarea este un dispozitiv de protectie, un atenuator de soc pentru suflet. Ne fereste sa recunoastem realitatea asa cum este ea, pana in momentul in care vom fi pregatiti sa ii facem fata.

Suntem fiinte robuste si totusi foarte fragile. Uneori, avem nevoie de timp pentru a ne simti pregatiti, pentru a putea sa facem fata. Ne putem elibera de nevoia noastra de negare atunci cand ne simtim in siguranta, cand simtim ca suntem puternici si putem face fata realitatii. Vom face acest lucru, atunci cand ii va sosi vremea.

Nu trebuie sa ne pedepsim pentru ca am negat realitatea; trebuie doar sa ne iubim, in siguranta si putere, astfel ca in fiecare zi sa fim mai bine echipati pentru a face fata adevarului. Vom face fata realitatii in timpul nostru, atunci vand suntem pregatiti si in timpul lui Dumnezeu. Si nu trebuie sa acceptam judecati din partea nimanui, nici  macar din partea noastra, pentru acest lucru.

Vom sti ceea ce trebuie sa stim atunci cand va trebui sa stim.

„Doamne, Tu esti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi inalta! Laud Numele Tau, caci ai facut lucruri minunate; planurile Tale facute mai dinainte s-au implinit cu credinciosie.” (Isaia 25:1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website