Suntem responsabili pentru noi insine din punct de vedere financiar.

Gandul de a ne asuma responsbilitatea pentru propria noastra viata, din punct de vedere financiar ne sperie si chiar ne inspaimanta uneori. Pentru multe dintre noi, dependenta de veniturile partenerului a facut, pentru foarte multa vreme, parte din intelegerea noastra mutuala.

Adesea, ne-am legat de cei din jur, construindu-ne dependente financiare de ceilalti, nu din iubire, ci din nevoi si din disperare. Dar frica si retinerea in a deveni indpendenti financiari pot fi bariere puternice in calea libertatii pe care o cautam prin recuperare.

Responsabilitatea financiara este o atitudine. Banii pleaca pentru a plati necesitatile si luxul. Dar, ca sa plece, banii trebuie mai intai sa vina.

Taxe … economii … obiceiuri incetatenite in cheltuirea banilor care sa demonstreze o atitudine de responsabilitate financiara. A invata cum sa manuim banii face parte din revenirea la viata. Chiar daca avem o legatura sanatoasa cu cineva care ne permite sa depindem finaciar de acea persoana, tot trebuie sa intelegem cum lucreaza banii. Tot trebuie sa adoptam o atitudine de responsabilitate finaciara pentru noi  insine. Chiar daca avem un contract incheiat cu cineva care are grija de nevoile noastre financiare, tot trebuie sa intelegem cum functioneaza sistemul de castig si cheltuire a banilor.

Stima de sine va creste atunci cand ne va creste sentimentul responsabilitatii pentru latura financiara a vietii noastre. Si putem incepe astazi, cu ceea ce avem acum.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Banii sunt o parte foarte importanta a vietii mele. Am nevoie de ei, dar mai mult decat atat, am nevoie de intelepciunea de a sti cum sa-i gestionez si pe care loc sa ii pun. Am nevoie sa invat sa devin independenta financiar si sa fac din bani o unealta folosita cu intelepciune.

„Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine. ” (1Corinteni 6:12)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website