In cea mai mare parte a vietii noastre, ne-am asumat responsabilitati sau am folosit scuze pentru actiunile celor din jurul nostru. Poate ca am rezolvat temele de casa ale copiilor nostri sau am scuzat partenerul de viata pentru boala lui. Atunci cand am fost copii, se poate sa fi pretins ca un parinte a decedat sau a plecat in loc sa admitem adevarul legat de el. Am fost prea ingrijorati de faptul ca  s-ar putea ca cine suntem noi sa fie determinat de comportamentul celor din jurul nostru. Am devenit responsabili pentru mult mai multe lucruri decat ar fi fost nevoie cu adevarat.

Acum, ideea de a-i lasa pe ceilalti sa fie responsabili pentru ceea ce fac ne tulbura uneori. Ni se pare ca ii abandonam. In realitate, le permitem sa creasca mari. In cadrul programului in 12 pasi invatam ca fiecare om are o cale a lui, fiecare om are un scop al sau. Trebuie sa-i lasam pe ceilalti sa-si parcurga propria calatorie, pentru ca noi sa ne putem ocupa de calatoria noastra.

„Vai – zice Domnul – de copiii razvratiti, care iau hotarari fara Mine,” (Isaia 30:1)

Auzim adesea despre planurile lui Dumnezeu pentru viata unui om. Iubirea, grija, compasiunea, iertarea, libertatea, pocainta, mantuirea si darnicia sunt doar cateva din pietrele fundatiei unei vieti pe placul lui Dumnezeu. Planul lui Dumnezeu pentru viata noastra cere ca aceste pietre si altele, sa fie asezate la temelia vietii noastre. Planul lui Dumnezeu nu este invaluit in mister. El nu este vreo formula complexa. Planurile lui Dumnezeu sunt simple. Ele contin dragostea unuia fata de celalalt.Dumnezeu vrea sa ne pocaim de pacatele noastre. El vrea sa-L acceptam pe Cristos ca Domn si Mantuitor. Pentru multi dintre noi, cei care cautam un anumit „secret” legat de viata noastra, aceste planuri sunt prea simple. Dar, atunci cand urmam aceste planuri simple ale lui Dumnezeu, descoperim ca El lucreaza pentru a ne ajuta sa construim si sa implinim lucruri mult mai mari decat ma fi putut vreodata planui si construi de unii singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website