Se poate sa fim sceptici la gandul ca poate vom gasi vreodata bucuria si siguranta in viata noastra. Dar, ce binecuvantare, cand auzim de la partenerii din grup ca putem simti recunostinta pentru ceea ce am invatat, chiar si prin cele mai dureroase experiente. Ne putem schimba ceea ce simtim fata de multe dintre experientele noastre dificile, daca ne schimbam felul de a privi lucrurile.

Cu totii am auzit expresia Daca viata iti ofera lamai, atunci fa limonada. Dar simtim noi profunzimea acestei ziceri? Ceea ce facem cu experientele noastre depinde numai de noi. Un partener betiv poate fi tolerat daca ne concentram asupra acceptarii si rabdarii.  Un coleg de munca, ce ne irita mereu, poate fi iertat atunci cand ne reamintim ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce. De fapt, atitudinea noastra este cea care ne poate salva sau darama, in fiecare clipa. Recunostinta nu este altceva decat sa privim problema dintr-o perspectiva proaspata.

„Voi sunteti insa o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata.” (1Petru 2:9)

Cati oameni traiesc o viata de neliniste pentru ceea ce nu au? Cati oameni isi traiesc vietile lipsite de speranta, pentru ca au incetat sa-si mai numere binecuvantarile ? Cati oameni ar putea sa-si schimbe in mod instantaneu viata, daca ar incepe sa-si numere binecuvantarile si sa spuna Multumesc! pentru ele. Traim intr-o lume in care fiecare depinde de celalalt, dar nu stim sa spunem multumesc sau nu simtim recunostinta care sa ne indemne sa spunem multumesc. Intr-un mod remarcabil si miraculos, putem gasi pacea daca suntem recunoscatori. Intr-un mod oribil si pacatos, oamenii se razboiesc pentru ca sunt nerecunoscatori. Simtim noi fata de Dumnezeu acea recunostinta care ne aduce pacea? Razboaiele si bataliile interne se poarta acolo unde nu este pace in interiorul nostru. Pacea vine atunci cand incepem sa numaram binecuvantarile primite si Ii multumim Lui pentru fiecare dintre ele. Atunci cand Ii multumim lui Dumnezeu pentru ceea ce avem, vom putea incepe sa folosim in mod eficient ceea ce avem. Daca vedem doar gaurile din cascaval, nu vom manca niciodata cascavalul, pentru ca vom crede ca sunt doar gauri si nu exista cascaval. Daca vedem doar jumatatea goala a paharului, vom trai o viata goala. Putem trai o viata plina de pace daca incepem sa numaram binecuvantarile din ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website