Ne ingrijoram pentru ziua de maine sau pentru ceea ce ne va aduce anul viitor. Asta ne distrage concentrarea de la clipa de acum, iar acest moment este singura ceritudine temporala pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Exersand zilnic cel de-al treilea pas, devenim liberi de ingrijorarile legate de viitor. Indiferent de ce va veni in viitor, Dumnezeu va fi prezent in viata noastra. Si asta este promisiunea lui! Trebuie sa recunoastem ca este foarte greu sa renuntam la a ne ingrijora. Pentru ca asta am facut ani la rand. Dar putem sa renuntam la ingrijorari si putem sa renuntam la a ne framanta inutil pentru problemele noastre.

Nimic nu ne mai poate inspaimanta daca ne traim viata respiratie cu respiratie, daca luam lucrurile pe rand, bucata cu bucata. Respirand in prezenta lui Dumnezeu, stingem flacara fricii care atrage dupa sine ingrijorarile. Auzind marturiile celorlalti, intelegem ca acest lucru este adevarat si putem dobandi speranta ca se va intampla si in viata noastra. Data viitoare, cand cel iubit va consuma din nou sau cand seful ne va acuza de o anumita problema, putem fi siguri ca Dumnezeu este prezent in viata noastra, si acest lucru conteaza in trecerea noastra prin aceste experiente. Ajungem sa credem ca fiecare situatie va putea fi gestionata in viitor, atunci cand ea se va intampla.

„Cata vreme aveti Lumina printre voi, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai luminii.” (Ioan 12:36)

Cristos a venit in lume aducand daruri. El a venit printre noi si ne-a adus darul iubirii Sale, bunatatea, iertarea, compasiunea si mantuirea. Suntem noi dispusi Sa-i returnam ceva din aceste daruri? Cristos a venit si ne-a daruit eternitatea in Ceruri. Suntem noi dispusi Sa-i daruim si noi ceva? Prea adesea, viata noastra este despre noi insine. Devenim epuizati de munca, de probleme si ingrijorari. Chiar si atunci cand intunericul ne inconjoara, trebuie sa amintim sa-i daruim lui Cristos viata noastra pentru ca El si-a dat viata pentru noi. Poate ca ne-am dori cu tarie sa ne pastram viata pentru noi insine. Si totusi, nu ar trebui sa facem acest lucru. Viata noastra, de copil al lui Dumnezeu, ar trebui daruita lui Cristos. De aceea, sa-I daruim Lui inima noastra. In fiecare zi, sa-I daruim Lui inima si viata noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website