Este in regula sa cerem ajutor.

Unul dintre cele mai absurde lucruri pe cvare ni le facem noua insine este sa nu cerem ajutorul de care avem nevoie de la prieteni, de la Dumnezeu sau din alte locuri potrivite.

Nu trebuie sa ne luptam de unii singuri cu sentimentele si cu ceea ce se intampla in jurul nostru. Ii putem cere lui Dumnezeu sa ne ajute iar prietenilor nostri sa ne incurajeze si sa ne sustina.

Fie ca avem nevoie de incurajare, de o mana intinsa, de informatii, de un cuvant, o imbratisare, de cineva care sa ne asculte sau cu care sa facem o plimbare, putem cere. Putem sa cerem celor din jurul nostru ceea ce avem nevoie de la ei. Si Ii putem cere lui Dumnezeu ceea ce avem nevoie de la El.

Ne asiguram infrangerea atunci cand nu cerem ajutorul de care avem nevoie. Ramanem intepeniti. Daca vom insista in cererile noastre si vom directiona aceste cereri catre locurile potrivite vom primi ajutor.

Este o diferenta intre a-i cere cuiva sa ne salveze dintr-o situatie si a-i cere ajutorul. Putem sa ne urmam calea pe mai departe si sa-i lasam pe cei din jur sa decida daca vor dori sa ne ajute sau nu. Vom putea face fata si unui eventual refuz.

Noi care suntem totdeauna dispusi sa-i ajutam pe ceilalti, putem invata cum sa-i lasam pe ceilalti sa ne ajute atunci cand avem nevoie de ajutor. Putem lasa la o parte smiorcaielile, manipularile, indicatiile pretioase si pedepsele la care apelam atunci cand  vrem ceva si sa cerem limpede si curat ajutorul atunci cand simtim ca avem nevoie de el.

Ce sa-mi amintesc astazi:

Sunt in stare sa adresez cuiva o fraza care incepe cu „te rog”. Pot face acest lucru, solicitand ceea ce am nevoie intr-un mod limpede si clar, cu politete si respect fata de celalalt. Pot renunta la toate mijloacele pe care le-am folosit pana acum. Ma simt mai curata si mai puternica atunci cand nu ma scund in spatele manipularii si al autocompatimirii. Si Ii voi cere lui Dumnezeu sa-mi dea puterea de a recunoaste ca am nevoie de ajutor.

„Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website