Pentru multa vreme, cu succese mici sau chiar fara nici un succes, ne-am luptat sa-i determinam pe altii sa faca ceea ce vrem noi. Nu putem controla oamenii, oricat de sofisticate ar fi mijloacele noastre de manipulare. Daca ei vor sa bea, o vor face. Daca vor sa minta, mint. Pur si simplu, nu-i putem opri.

Cu ajutorul prietenilor nostri din programul celor 12 pasi, invatam un mod mai bun de a trai. Auzim rasete in vocile lor. Vedem seninatatea de pe fetele lor. Stim din istorisirile lor cat de similare ne sunt bataliile pe care le-am dus. Dar ei sunt eliberati de sentimentul disperarii.  Si putem si noi deveni liberi.

Ne putem schimba. Deja ne schimbam. Daca credem in schimbare, atunci ea se va intampla.

„Eu sunt Domnul, Eu nu ma schimb”. (Maleahi 3:6)

Atunci cand suntem tineri ne plac schimbarile pentru ca ele sunt semne ca ne maturizam, iar schimbarea ne da vitalitatea inerenta tineretii noastre. Dar, atunci cand am devenit maturi, schimbarea devine tot mai greu de acceptat. Adesea, schimbarea survine in urma unei tragedii, a unei infrangeri sau a unei pierderi. Atunci cand suntem alaturi de Cristos, si El este in noi, schimbarea poate sa ne mai sperie,dar poate fi gestionata. Fiecare dintre noi Il putem glorifica pe Dumnezeu, chiar si atunci cand schimbarea ne epuizeaza sau ne tranteste la pamant. In tacerea raspunsurilor noastre la situatiile schimbatoare din viata, putem ridica inima noastra si rugaciunile noastre catre Dumnezeu … si El ne va raspunde. Ii putem cere lui Cristos sa ne foloseasca in orice schimbare de circumstante … si El va raspunde. Intr-o lume a schimbarii si a haosului, avem in Cristos un prieten constant si neschimbator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website