Cum ne mai deplangem trecutul … !! De ce nu am facut lucrurile in mod diferit? Daca nu ne-am fi implicat atat de tare …!! Ne place sa credem ca daca ar fi sa ne intoarcem in trecut, am putea sa facem lucrurile cu mai mult succes si, cu siguranta, cu mai putina durere. Dar trecutul s-a dus. L-am trait in mod onest si facand ceea ce ne-am priceput mai bine in acele conditii.

Si anticiparea viitorului este la fel de seducatoare. „Ce va trebui sa spun daca nu va veni acasa?” „Sa ii cer scuze daca vad ca este nervoasa?” „Se asteapta seful meu sa ma descurc bine cu un proiect care nu-mi este familiar?” Am putea termina o gramada de proiecte pe ziua de azi, daca am folosi pentru ele orele pe care le pierdem ingrijorandu-ne de  ceea ce s-ar putea intampla in viitor. Si daca ne gandim bine si privim in urma, multe dintre lucrurile pentru care ne-am ingrijorat nici macar nu s-au intamplat.

Chiar aceasta clipa, acest moment, este singurul despre care putem fi siguri. Si desigur, putem fi siguri ca Dumnezeu este de partea noastra, si El ne va ajuta sa facem fata oricarui lucru va aparea de-a lungul zilei.

„Iata, ochiul Domnului priveste peste cei ce se tem de El, peste cei ce nadajduiesc in bunatatea Lui, ca sa le scape sufletul de la moarte si sa-i tina cu viata in mijlocul foametei.” (Psalmul 33:18-19)

Exista momente cand viata noastra este plina de scopuri si semnificatii. Mai sunt si alte vremuri cand viata pare sa nu aiba nici un fel de semnificatie sau scop. Adesea incercam sa cautam intelesurile vietii atunci cand ne aflam in stresul schimbarilor de orice fel. Fara Dumnezeu in centrul vietii noastre, viata noastra are doar o insemnatate temporara. Cu Dumnezeu, viata noastra are o insemnatate care transcede fiecare clipa, pentru ca avem viziunea si speranta zilei de maine. Cu Dumnezeu, inima noastra este plina de speranta si promisiuni. Speranta in Domnul si promisiunile Sale ne alimenteaza spiritul. Avandu-L cu adevarat in centrul vietii noastre pe Dumnezeu, avem un motiv si un scop sa ne traim fiecare moment in plinatatea sa. Atunci cand Il avem pe Cristos ca si Mantuitor al nostru, scopul vietii noastre este sa-L slujim pe deplin si sa-L adoram pe El. Scopul vietii noastre este sa fim copiii Sai, indiferent cat ne-ar costa asta. Atunci cand alegem sa ne lasam viata umpluta de scopul Sau si semnificatia Sa, de-abia atunci viata noastra are un scop si o semnificatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website