Anxietatea este adesea prima noastra reactie in cazul unui conflict, al unei probleme sau chiar in fata propriilor noastre frici. In astfel de situatii, detasarea sau starea de liniste si pace pe care am putea-o avea, ar putea fi traduse ca lipsa de loialitate sau apatie.  Gandim: daca imi pasa cu adevarat, ma voi ingrijora; daca conteaza cu adevarat pentru mine, trebuie sa stau suparata. Ne convingem singure ca urmarile vor depinde de cantitatea de timp pe care am petrecut-o in ingrijorare.

Pacea este cea mai buna resursa pe care o avem pentru rezolvarea problemelor. Dintr-o stare de calm si pace, solutiile  apar usor si natural.  Adesea, frica si anxietatea blocheaza solutiile. Anxietatea va da putere problemei, nu solutiei. Nu ajuta la potolirea furtunii. Nu ajuta la nimic.

Pacea ne sta la dispozitie, daca o alegem. In ciuda haosului si a problemelor nerezolvate din jurul nostru, totul este bine. Lucrurile se vor aranja. Ne putem inconjura cu resursele universului: apa, pamant, un apus de soare, o plimbare, o rugaciune, un prieten. Ne putem relaxa si ne putem da voie sa simtim pacea.

„Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” (Ioan 14:27)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website