Interactiunile umane au adesea conflictul ca si rezultat. Daca nu putem accepta opinia sau decizia altcuiva, atunci apare conflictul. Dar, ne putem dezvolta abilitatea de a accepta felul in care ceilalti vad lumea. Folosirea rugaciunii seninatatii este un inceput bun.

Alcoolismul este o boala care afecteaza intreaga familie. Unul dintre semnele pe care le putem observa in familia unui alcoolic este controlul. Incercam sa contolam consumul de alcool al celorlalti, emotiile, opiniile si comportamentele lor. Se poate chiar sa incercam sa controlam rezultatele unor situatii care nici macar nu ne afecteaza pe noi. Dar, este posibil sa invatam sa le dam voie celorlalti sa aiba propriile lor opinii si actiuni. Putem ajunge la intelesul faptului ca fiecare om are propria sa calatorie de facut. Putem chiar sa invatam si sa acceptam ideea ca realitatile si calatoriile noastre diferite, ne pot imbogati  unul altuia viata.

„Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea, care este in Hristos Isus.” (Romani 3:23-24)

Pe pamant, nici o persoana nu este mai presus de alta. In acelasi fel, nici o persoana nu este mai prejos de alta. Suntem egali. Suntem egali in pacat inaintea lui Dumnezeu. Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi este sa-i privim pe cei din jur ca fiind egalii nostri, avand posibilitatea de a intra in harul Sau, prin rascumpararea  posibila prin acceptarea lui Cristos ca Domn. Atunci cand te plimbi pe strada, fiecare persoana pe langa care treci, este la fel ca tine. Nici una dintre persoanale pe care le-ai cunoscut sau pe care le vei cunoaste nu este mai buna decat tine. Nici o persoana pe care ai cunoscut-o sau pe care o vei cunoaste nu este mai prejos de tine, in nici un fel. Suntem cu totii la fel de pacatosi. Suntem cu totii cazuti si franti. Suntem cu totii pierduti fara speranta si sortiti pe vecie intunericului. Dar, nu trebuie sa ramanem asa, pentru ca ne putem agata de mana ce poarta cicatricele cuielor, a Mantuitorului nostru. Nu ar trebui sa mai simtim vreodata ca suntem mai buni decat oricine altcineva. Nu ar trebui sa simtim ca altcineva este mai bun decat noi. Fiecare persoana din viata noastra ar trebui sa fie tratata ca un frate adevarat sau o sora adevarata. Pentru ca in ochii lui Dumnezeu, cu toate ca suntem la fel de cazuti si de franti, suntem la fel de salvabili, la fel de rascumparabili, la fel de iubiti de Dumnezeu, dincolo de abilitatea noastra de a intelege sau de a spune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website