Incep tot mai mult sa cred ca recuperarea din codependenta prin metoda celor 12 pasi, produce schimbari dramatice in sinele nostru. A fost extrem de dificil sa trecem prin pasul 1. Sa renuntam la lucrurile pe care le-am facut cu atata ravna pana acum si sa incercam sa facem lucruri foarte diferite. Sa renuntam la a mai modela ceea ce se afla in exteriorul nostru si sa incepem sa modelam ceea ce se afla in interiorul nostru. Sa ne schimbam concentrarea din exterior spre interior. Sa acceptam ca avem nevoie de schimbare. In noi. Dupa ce atat de multa vreme in care am indurat din pricina consmului partenerului alcoolic, am ajuns sa avem certitudinea ca nu noi, ci doar el trebuie sa schimbe ceva. „Tot eu sa ma schimb?” este o intrebare pe care ne-am pus-o fiecare si nu doar o singura data.

In final, dupa ce am opus atat de multa rezistenta, am recunoscut si am acceptat ca sunt in noi lucruri nesanatoase. Ca multe dintre lucrurile pe care le faceam si multe dintre lucrurile in ale caror adevar credeam, luptau de fapt impotriva noastra. Am acceptat sa incepem sa lucram cu noi insine. Am renuntat la „jocurile cu plastilina” si nu mai incercam sa ne modelam partenerul de viata dupa imaginea a ceea ce stiam noi cu siguranta ca ar trebui el sa fie.

Si iata-ne in fata unei alte provocari. Aceea de a admite si de a accepta ca avem nevoie de ajutorul cuiva mult mai puternic si mai intelept decat noi, pentru a ne recapata sanatatea mentala si emotionala. Am daramat tot in pasul 1. Cu pasul 2 incepem sa cladim.

” Daca pentru învingerea alcoolismului nu ar fi nevoie decât de un simplu cod etic sau o filosofie mai buna de viata, multi ne-am fi facut deja bine, cu mult timp în urma. Dar, am descoperit ca asemenea coduri si filosofii nu ne-au salvat, indiferent de cat de mult am incercat, indiferent de cat de puternic ne-am dorit un comportament nobil, indiferent de cata alinare am cautat pe plan filosofic. Puterea necesara continua sa ne lipseasca. Resursele noastre omeneti, asa cum erau ele dirijate de vointa, s-au dovedit insuficiente. De fapt, ele au esuat jalnic.” – din Alcoolicii Anonimi.
Este acum momentul unei alte decizii. Aceea de a decide sa credem  in  existenta unei Puteri Superioare noua. De a renunta la prejudecati si incapatanare. Mai facem astfel un pas important spre recuperarea noastra.

2 thoughts on “Ne intoarcem cu fata spre Dumnezeu

  1. Daca exista cineva in lumea aceasta, care poate sa redea o viata noua unui om „legat”, acela este numai – si numai DUMNEZEU !

  2. Foarte adevarat … Nimeni nu poate repara mai bine o masinarie stricata decat cel a construit-o!

    Si, doar Cel care ne-a creat poate drege ceea ce s-a stricat in fiinta noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website