Sotul meu nu isi putea controla consumul de bautura din cauza dependentei.  Este foarte greu de inteles  si mi-a fost foarte greu sa inteleg acest lucru. Am presupus o lista intreaga de motive care l-ar determina sa bea, dar imi era greu sa accept un fapt extrem de simplu: alcoolicul bea pentru ca este alcoolic.  Imi era greu sa accept aceasta nevoie de a bea, nevoie care, pentru a fi implinita, putea crea situatii dintre cele mai dureroase.

Imi amintesc de indarjirea cu care voiam sa-i controlez eu consumul de alcool. A fost o munca zadarnica, pentru ca nu poti controla ceva ce nu se afla sub controlul tau. Iar consumul, nu era nici macar sub controlul sotului meu.

De fapt, aveam o tendinta generala de a controla lucrurile. Inca, mai astfel de zvacniri.  Acest comportament este unul codependent.

„Simtim ca trebuie sa-i controlam pe partenerii nostri si relatia, avand o foarte mica siguranta în copilarie. Aceste eforturi de control sunt mascate, si de cele mai multe ori apar ca fiind de ajutor.”

Am incercat sa fac si sa spun o multime de lucruri.  Mereu imi foloseam creativitatea in incercari disperate de a gasi metoda fermecata care sa opreasca consumul de alcool al sotului meu. Bineinteles, nimic nu a functionat asa cum m-am asteptat.

A trebuit sa accept ca sunt neputincioasa. Dupa ce am inceput sa citesc si sa ma documentez, am inteles ca am nevoie de ajutor. Am cautat pe net, si am gasit adresa de e-mail a grupului AA din orasul meu. Am primit raspuns imediat si am acceptat intalnirea cu coordonatorul grupului de sprijin.  El m-a ajutat mult sa inteleg cu ce anume ne confruntam eu si sotul meu. Si mai ales, m-a ajutat sa inteleg ca singurul lucru pe care puteam sa-l schimb este comportamentul meu in cadrul relatiei, iar singura persoana asupra careia aveam putere de schimbare sunt eu insami. Si … inca este mult de lucru aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website