Cea mai mare realizare pe care am avut-o dupa ce am acceptat aceasta realitate, a faptului ca nu pot schimba pe nimeni, ca nu pot schimba comportamentul nimanui si ca nu sunt raspunzatoare de comportamentul nimanui, nici al sotului meu, a fost faptul ca am scapat de frustrari si de confuzie si am inceput sa devin un om echilibrat.

De aici inainte am inceput sa cresc. Renuntarea  la ideea ca toate lucrurile trebuiesc facute numai asa cum vreau eu, a fost primul pas intelept pe care l-am facut.

Faptul ca nu am mai dat vina pe sotul meu pentru conditia in care ne aflam, m-a ajutat sa ma desprind treptat de  imaginea de victima pe care mi-o formasem despre mine. Si, cu cat ma victimizez mai putin, cu atat ma simt mai putin mizerabil …

S-a facut liniste si in emotiile mele. Nu ma mai simt vinovata pentru ca nu am reusit sa schimb ceva, nu imi mai plang de mila, nu imi mai este frica pentru ziua de maine si nu mai am nici un fel de resentimente. Sunt libera. Este o traire de care ma bucur cu toata fiinta mea.

Libera fiind de obsesia de a-l schimba pe sotul meu, am gasit timpul si energia de a ma ocupa de mine. Si … tare mult de lucru mai este in „minele” meu …

Treptat, ordinea ia locul haosului din viata mea.

Nu este usoara renuntarea, mai ales cand o viata intreaga am incercat sa-mi rezolv singura problemele. Totusi, singura cale de a creste incepe prin renuntarea la a-i controla pe cei din jurul meu. Incercarea de a schimba modul de gandire al unei alte persoane este zadarnica. Daca nu ma mai concentrez asupra celor din jurul meu, ci imi mut atentia asupra mea, pot vedea in mine acele lucruri care au creat dezechilibrele din viata mea. Imbunatatirea ei are legatura numai cu ceea ce pot face eu pentru mine.

Bun … dar atunci cum ramane cu sotul meu? Daca nu ma mai comport cu el asa cum o faceam inainte, ce pot pune in loc?

Noua mea atitudine in relatia mea cu sotul meu suna asa: „Nu te pot controla,  dar… te pot iubi !”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website