Nu vreau sa scriu toata teoria pasului 1, pentru ca este usor de gasit pe internet. Vreau doar sa il descriu asa cum eu il experimentez.

In esenta, acest pas presupune sa admit faptul ca nu pot controla totul in jurul meu. Si sa renunt la toate incercarile disperate de a face acest lucru.

Desigur, fiecare dintre noi cunoaste angoasele si stresul impuse de luptele si stradaniile de a tine totul sub control. Traim mereu convinsi ca putem sa schimbam oamenii din jurul nostru, si mai ales il putem convinge pe alcoolicul nostru de acasa sa renunte la bautura. Incercam o multime de metode si faptul ca ele nu functioneaza ne provoaca starile de angoasa, frica, stresul … gandul ca-ti vine sa-ti iei lumea in cap.

Am acceptat de ceva vreme ca nu pot avea controlul asupra tuturor lucrurilor si al oamenilor din jurul meu, dar pana de curand am tinut cu dintii de acest obicei. Mi-a fost foarte greu sa capitulez. Dar acum, ca s-a intamplat, simt multa pace si lumina in mine. Lumea din jurul meu s-a schimbat, pentru ca eu m-am schimbat…

Intentionez sa scriu despre aceste lucruri si pentru ca vreau sa depun marturie, dar si pentru ca nu vreau sa le pierd in timp. Imi este dificil sa tin un jurnal, dar voi scrie aici ceea ce as fi scris in jurnal … daca l-as fi avut.

Am inteles ca singurul mod in care ma pot bucura de viata mea este daca o traiesc pe felii … adica, iau fiecare zi asa cum vine, lasand ziua de maine in grija Celui care ii poate purta cel mai bine de grija. Incerc sa imi fac cat de bine se poate partea mea si Il las pe Dumnezeu sa faca restul. De aici vine pacea si linistea din inima si din viata mea.

Am mai inteles ca in relatia cu cei din jurul meu nu este important ce cred eu despre mine, ci felul in care ma percep ceilalti. Cu totii transmitem anumite mesaje, dincolo de ceea ce spunem. Iar daca lucrurile nu sunt in regula in interiorul nostru, ceea ce transmitem este foarte diferit de ceea ce exprimam in cuvinte.  Si oamenii ne raspund in mod special la ceea ce transmitem fara cuvinte …

Sunt foarte multe lucruri despre care am citit, pe care le-am acceptat ca fiind corecte si posibile … dar cand s-au intamplat pe bune, am trait durerea descoperirii inselaciunii si uimirea intamplarii minunii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website