Pasul 2 din programul de recuperare in 12 pasi spune : „Am ajuns la credinta ca o Putere Superioara ne poate reda sanatatea mentala”. Trecutul verbului a ajunge arata ca, am intrat in pasul 2 atunci cand am acceptat cu adevarat ca noi suntem neputinciosi in problema dependentei celui drag, ca noi nu putem schimba nici o persoana in afara propriei noastre persoane, ca noi nu putem salva pe nimeni decat pe noi insine. DA, SUNTEM NEPUTINCIOSI. In sfarsit, am recunoscut intutilitatea stradaniilor depuse. Acum, este momentul sa ne incredintam pe noi insine si pe cel drag noua in mana cuiva mult mai puternic decat noi. In mana lui Dumnezeu.

Cand am intrat in pasul 2, am ajuns in locul in care ne-am decis sa nu ne mai concentram asupra suferintei noastre, ci asupra vindecarii noastre emotionale si spirituale, prin puterea si iubirea lui Dumnezeu. Avem, in sfarsit, speranta!

La inceput, unora dintre membrii grupului li se parea dificil de acceptat ideea unei Puteri Superioare. „Daca acest Dumnezeu exista, de ce este totul atat de greu? De ce suntem atat de confuzi? Atat de nefericiti?”. Imi place ceea ce spune Joyce Meyer intr-una din invataturile sale. La un moment dat, cineva a intrebat-o: „Unde este Dumnezeu atunci cand ma doare? Unde este atunci cand totul este foarte greu?” Raspunsul – plin de adevar, altminteri – a fost acesta: „Dumnezeu este acolo unde Il tii!” Daca il tinem in afara vietii noastre – asa cum am facut pana acum – El nu va putea sa lucreze in viata noastra. Respectand alegerea pe care noi – creatia Sa – o facem, ramane acolo unde noi Il punem. Domnul Isus spune: ” Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine. „ (Apocalipsa 3:20) Clanta usii este in interior. Numai noi putem deschide usa inimii noastre pentru a primi Lumina si Adevarul.

Imi este greu sa vorbesc la modul impersonal despre „o Putere Superioara”. Isus este prezent in viata mea, iar minunile pe care El le-a facut nu le pot neglija sau ignora. Dimpotriva, afirm cu toata taria ca sunt ceea ce sunt astazi pentru ca El este viu si adevarat si este centrul existentei mele.

 

 

One thought on “Pasul 2 – Speranta

  1. citind articoplul tau, sper ca mai am si eu o sansa de scapare, de evadare din lumea asta pustie si neagra pe care am creat-o in preajma mea… m-am inconjurat de superficiali care joaca non stop partide de pariuri sportive, cheltuind banii parintilor, de femei su apucaturi usoare, de palstic..am uiat de spirit..de tot ce tine de inalt si Biblie. sper ca anul asta o sa reusesc sa imi curat sufletul de murdaria asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website