“Doamne, da-mi seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul sa schimb lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a discerne intre ele”.

Cu siguranta, am auzit aceasta rugaciune fiecare dintre noi, cel putin o data in viata noastra … Poate ca acum este momentul sa facem un popas, sa ne luam un moment de odihna si sa ne gandim putin la semnificatiile ei.

Prea des ne opintim si ne epuizam toate resursele in incercari disperate de a schimba lucruri pe care nu le putem schimba, care nu sunt in controlul nostru. Un astfel de lucru este alcoolismul partenerului. Oricat de tare ne-am stradui, orice am incerca, exista un singur fel prin care putem avea influenta: prin schimbarea noastra, iar aceasta se afla in deplina noastra putere.

Acceptarea faptului ca nu-mi pot schimba sotul, nu a insemnat ca l-am abandonat, ca nu mi-a mai pasat de el, ca am renuntat la dorinta de a-l vedea liber si sanatos. Lucrurile astea au ramas. Dar, l-am predat pe sotul meu si problema noastra lui Dumnezeu. El este singurul care poate schimba o persoana. M-am rugat tot timpul pentru el, prietenii nostri s-au rugat tot timpul pentru el, biserica noastra s-a rugat tot timpul pentru el … Si Dumnezeu a lucrat. Dar nu a putut face aceste lucru, decat din momentul in care eu L-am lasat sa o faca, prin predarea in mainile Lui a intregii situatii.

Ce s-a intamplat in mine dupa aceea a fost ca am avut timpul si energia de a ma ocupa de mine. De abia de atunci, am primit puterea de a-l ierta in fiecare seara pe sotul meu. De abia de atunci, am putut sa-l privesc asa cum el era: bolnav, aflat intr-o situatie in care, cu siguranta nu si-a dorit sa ajunga. Toate celelalte schimbari pozitive din comportamentul meu au aparut dupa acel moment al predarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website