„Trebuie sa multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fratilor, cum se si cuvine, pentru ca credinta voastra merge mereu crescand, si dragostea fiecaruia din voi toti fata de ceilalti se mareste tot mai mult. De aceea ne laudam cu voi in bisericile lui Dumnezeu, pentru statornicia si credinta voastra in toate prigonirile si necazurile pe care le suferiti.” (2 Tesaloniceni 1:3-4)

Nu exista o formula magica pentru schimbare. Dar, exista cateva principii care pot fi de mare ajutor.

Inainte de toate, schimbarea se intampla pas cu pas, putin cate putin. Asa cum spun si versetele, capacitatea noastra de a crede „se mareste tot mai mult” si abilitatea noastra de a iubi si de a primi iubire creste tot mai mult. Aceste schimbari, asemenea tuturor schimbarilor importante din viata, nu se intampla peste noapte. O schimbare importanta cere din partea noastra sa luam o decizie intr-un anumit moment, si are nevoie de un proces care dureaza  luni si ani.

In al doilea rand, schimbarea nu este o cursa. Procesul schimbarii nu poate fi grabit. Adesea ne dorim sa grabim lucrurile, dar nu putem face acest lucru. Adevaratele schimbari, cele care dureaza, au nevoie de rabdare si perseverenta. Am fost disfunctionali vreme de decenii,  dezainvatarea acestor lucruri va lua de asemenea timp.

In al treilea rand, schimbarea cere exersarea onestitatii si a tovarasiei. Nu exista recuperare din codependenta daca nu vom gasi modalitati de a iesi din negare si din izolare. Ce dar minunat este faptul ca putem impartasi luptele si victoriile noastre cu oameni care intodeauna vor multumi lui Dumnezeu pentru noi si care ne vor incuraja, ne vor afirma si ne vor ajuta sa devenim responsabili.

Doamne, doresc ca credinta mea sa creasca.

Doresc sa creasca capacitatea mea de a iubi.

Putin cate putin.

Fiecare zi pe rand.

De asta am nevoie.

Ajuta-ma sa ies din negare si din izolare.

Ajuta-ma sa-mi fac partea legat de schimbarile care trebuie sa aiba loc in viata mea.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website