„Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus. „(Filipeni 3:12)

Uneori, dorinta de a iesi din aceasta codependenta, de a o termina cu ea, este aproape coplesitoare. Este un gand care ne atrage foarte tare. Sa se termine… Suna bine. E gata… In sfarsit. Te rog, Doamne, vreau sa ies chiar astazi din codependenta.

Dar, am invatat cate ceva despre capacitatea noastra de a ne auto-insela. Am invatat ca nu detinem control complet asupra procesului de recuperare. Si, am invatat cate ceva si despre pericolul automultumirii. Ne poate conduce catre negare si catre recidiva. Nu exista, pentru noi, un moment mai periculos decat acela in care avem convingerea ca suntem bine in toate lucrurile.

Recuperarea inseamna sa te fortezi sa mergi mai departe. Inca nu am obtinut totul. Inca nu am ajuns desavarsiti.  Recuperarea care se va intampla maine nu o putem castiga in avans.  Iar recuperarea de ieri, desi ne-a schimbat si ne-a imbogatit, nu este acelsi lucru cu recuperarea din ziua de azi. Ceea ce putem recupera din noi astazi, nu putem face decat astazi.

Procesul recuperarii restructureaza viata noastra in unele cai fundamentale. Am invatat sa tacem, iar recuperarea ne va invata sa rostim adevarul. Am invatat sa nu mai simtim, iar recuperarea ne va invata sa simtim din nou. Am invatat, fie sa nu avem nevoie de alti oameni, fie sa fim excesiv de dependenti de ceilalti, iar in recuperare invatam care este modul corect in care avem nevoie de oameni. Aceste schimbari sunt semnificative. Ne putem intoarce la tacere, la sentimente amortite si relatii nesanatoase. De aceea, recuperarea este necesara pentru un nou mod de a ne trai viata. Este o alergare inainte zilnica. Este o practica de zi-cu-zi a disciplinei de recuperare, care face posibila vindecarea noastra, cresterea si schimbarea noastra.

Doamne, m-ai adus atat de departe.

Iti multumesc, si Iti sunt recunoascatoare pentru tot ceea ce am castigat pana aici.

Dar, vreau sa alerg mai departe.

Vreau sa continui sa cresc.

Vreau sa continui sa invat.

Ajuta-ma sa alerg inainte.

Ajuta-ma sa alerg inainte spre Tine.

Tine-ma in iubirea Ta.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website