„Atunci, in stramtorarea lor, au strigat catre Domnul, si El i-a izbavit din necazurile lor. I-a scos din intuneric si de umbra mortii si le-a rupt legaturile. O, de ar lauda oamenii pe Domnul pentru bunatatea Lui si pentru minunile Lui fata de fiii oamenilor. Caci El a sfaramat porti din arama si a rupt zavoare din fier.” (Psalmi 107:13-16)

Adictiile si compulsiile sunt ca un fel de legatura. Amintirile dureroase sunt tot niste lanturi care ne tin legati. Ne straduim din toate puterile noastre sa ne schimbam. Dar, uneori cu cat incercam mai mult, cu atat mai tare se strange lantul. Recuperarea incepe atunci cand  recunoastem ca legaturile noastre sunt prea grele. Nu avem nici un fel de putere sa distrugem aceste lanturi. Si atunci, fie vom gasi o putere mult mai mare decat a noastra care sa ne elibereze, sau vom ramane legati.

Multi oameni sunt foarte deranjati de ideea de a fi lipsiti de putere. Vrem sa fim competenti si sa ne descurcam prin forte proprii. Si, multi dintre noi ne-am asteptat ca oamenii din viata noastra sa ne salveze. Dar, ceea ce am traiti a fost doar rusine si nemultumire de sine. Prin urmare, de ce nu Il intampinam pe Dumnezeu-cel-ce-salveaza? Care nu ne va face de rusine?

Mai intai, putem vedea din versetele de mai sus ca Dumnezeu intervine atunci cand este chemat. El nu este amestecat in compulsiile noastre. El nu ne va salva prin moduri rusinoase. El stie ca noi trebuie sa fim pregatiti pentru a fi ajutati si ca trebuie sa strigam dupa ajutor.

Mai vedem din aceste versete ca Puterea Superioara de care avem nevoie este Dumnezeul-al-carei-iubiri-nu-da-niciodata-gres. Pentru ca multi dintre noi suntem convinsi ca Dumnezeu este razbunator, abuziv si pedepseste, poate sa fie terifiant de greu sa cerem puterea Lui acolo unde noi nu avem putere.  Avem convingerea ca toata acea putere va fi folosita impotriva noastra.  Dar, Dumnezeul-al-carui-iubire-nu-da-gres-niciodata, nu este razbunator, nici abuziv si nici nu pedepseste. El este Dumnezeul-iubirii-puternice. Doar o astfel de iubire nu este schimbatoare. Si nu este impotriva noastra. Este pentru noi.

Recuperarea inseamna sa fim eliberati prin puternica iubire a lui Dumnezeu.

Doamne, am fost fara putere.

Eu credeam ca tu ma vei face si mai mult de rusine.

Dar, Tu esti Dumnezeul- iubirii-neschimbatoare.

Credeam ca Iti vei folosi puterea impotriva mea.

Dar, atunci cand te strig Tu vii.

Si sfarami portile.

Rupi zavoarele de fier.

Rupi lanturile.

Ma conduci, afara din intunericul si bezna adanca, la lumina zilei.

Iti multumesc.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website