„Doamne, eu n-am o inima ingamfata, nici priviri trufase, nu ma indeletnicesc cu lucruri prea mari si prea inalte pentru mine.  Dimpotriva, sufletul imi este linistit si potolit ca un copil intarcat care sta langa mama sa; da, sufletul meu este ca un copil intarcat. ” (Pslami 131:1-2)

In cultura psalmistului, un copil intarcat este un copil care poate vorbi si poate umbla. Este un copil care,  multe luni la rand, a fost hranit zi si noapte la sanul mamei sale. De fiecare data cand foamea aparea, micutul se bucura de puternica combinatie dintre un stomacel plin de lapte cald, in timp ce era tinut de mama sa, intr-o imbratisare calda si protectoare si intima. In momentul in care laptele hranitor intra in corpul sau, in duhul micutului  intrau mesaje pline de iubire care-i spuneau cat este de pretios.

Iubirea si hranirea sunt solul in care creste sentimentul de siguranta. Un copil intarcat tot mai are nevoie sa manance. Dar, nu este innebunit dupa urmatoarea masa. A invatat deja ca nevoile sale sunt importante, ca sunt cunoscute si ca pot fi implinite. Din pricina iubirii si a hranirii pe care a primit-o, un copil intarcat a crescut in siguranta.

Recuperarea este ca si cum am fi iubiti si hraniti pana in momentul in care vom fi intarcati. Nu crestem fara sa avem nevoi – scopul nostru nu este sa devenim autonomi. De fapt, telul nostru este sa experimentam iubirea si hranirea. Si, facand acest lucru, devenim in mod gradual,  mai putin nerabdatori privind urmatoarea masa. Crestem. Suntem vindecati. Eventual, un nou fel de siguranta creste in interiorul nostru – nu siguranta unei increderi in sine toxice, ci acea siguranta care vine din hranire. Devenim mai putin nerabdatori, mai putin fragili. Sufletele noastre devin linistite si tacute.

Hraneste-ma, Doamne.

Hraneste-ma cu iubirea Ta.

Linisteste sentimentele frenetice din mine.

Creste Tu in mine un sentiment al securitatii.

Vreau sa fiu in stare sa stau linistita.

Precum un copil intarcat.

Hranit.

Simtindu-ma in siguranta in iubirea Ta.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website