„Care om dintre voi, daca are o suta de oi, si pierde pe una din ele, nu lasa pe celelalte nouazeci si noua pe izlaz si se duce dupa cea pierduta pana cand o gaseste? Dupa ce a gasit-o, o pune cu bucurie pe umeri; si, cand se intoarce acasa, cheama pe prietenii si vecinii sai si le zice: „Bucurati-va impreuna cu mine, caci mi-am gasit oaia care era pierduta.” (Luca 15:4-5)

Ne este usor sa ne ratacim. Se poate sa ne incepem drumul cu multa incredere. Avem coningerea ca stim unde ne aflam si incotro ne indreptam. Si la un moment dat, undeva pe drumul vietii, ne-am ratacit. Ne trezim ca suntem singuri si habar nu avem unde ne aflam. Devenim confuzi si dezorientati. Nu stim cum sa ne gasim calea de intoarcere sau cum sa ajungem din nou pe carare.

Din fericire, Dumnezeu este atent la noi. Dumnezeu a observat ca noi ne-am ratacit. Si din pricina valorii pe care o vede in noi, El incepe sa ne caute. Si nu se lasa pana cand nu ne gaseste.

Iar cand Dumnezeu ne gaseste, cei mai multi dintre noi ne asteptam sa ne spuna: „Unde ai fost? Te-am cautat peste tot! De ce te-ai abatut din drum? Ce se intampla cu tine? Nu vreau sa trebuiasca sa vin din nou dupa tine. Incearca sa fi mai atent de acum in colo!”

Dar, in versetele de mai sus nu este nici o urma de admonestare, blamare, strigate sau acuzare. Cand Dumnezeu ne gaseste, El este plin de bucurie. El ne ridica si ne cara acasa. El celebreaza.

Dumnezeu este atent. El observa cand ne ratacim. Si incepe sa ne caute. Iar atunci cand ne gaseste, sarbatoreste. Recuperarea este darul de a fi regasiti de catre Dumnezeu.

Doamne, am fost pierduta.

Singura. Dezorientata. Confuza. Speriata.

Tu m-ai gasit.

Si m-am asteptat sa ma respingi si sa ma acuzi atunci cand m-ai gasit.

Ma asteptam sa fii plin de manie.

Ma asteptam sa te uiti la mine ca la cineva care iti da mereu batai de cap.

Dar, Tu ai venit inaintea mea cu bucurie.

Ai celebrat.

Iti multumesc ca m-ai gasit!

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website