Schimbarea este un proces dificil. Necesita efort constient si sustinut si adesea dureros. Inseamna sa iesim din zona noastra de confort si sa incepem sa exploram zone necunoscute pana acum. Inseamna sa renuntam la scurtaturi, la tipare, la obiceiuri. Inseamna sa ne schimbam unghiul din care privim lucrurile. Inseamna sa schimbam modul in care ne raportam la noi insine, la ceilalti, la lucrurile si intamplarile din viata noastra. Inseamna sa recunoastem ca pana acum ne-am inselat si ca de fapt, nu suntem atat de priceputi in toate lucrurile. Inseamna sa nu mai stam incrancenati in problema, ci sa cautam solutii viabile.

Iti trebuie indrazneala si spirit de aventura ca sa accepti schimbarea, oricare ar fi ea. Iti trebuie vointa si determinare ca sa nu renunti atunci cand totul pare prea greu si parca iti vine sa te intorci la ceea ce stiai deja. Iti trebuie smerenie pentru ca sa accepti ca nu cunosti totul si ca nu intodeauna ai dreptate.

Ca sa faci toate aceste lucruri trebuie fie sa-ti fie lehamite de ceea ce traiesti, fie sa ai o dorinta puternica de a implini ceva. Fie amandoua.

Daca inca nu te-ai decis sa schimbi ceva, inseamna ca nu iti este inca insuportabila situatia. Vrei doar sa te plangi, sa te victimizezi, sa atragi asupra ta atentia. Este nasol, dar nu este atat de nasol incat sa renunti la ceea ce sti, pentru ca sa inveti ceea ce nu sti. Eu am fost acolo. Si am fost in acel punct in care am inteles ca asa nu mai merge, iar vaicarindu-ma si plangandu-mi de mila nu fac decat sa ma sabotez singura. Cred ca  fiecare dintre noi ne putem stabili o limita pana la care sa acceptam o anumita situatie. O limita pe care, atunci cand o atingem, sa ne faca sa exclamam: „Gata! Asta nu mai poate continua!” Si sa facem apoi tot ceea ce ne sta in putinta pentru ca lucrurile sa se schimbe. Adica, tot ce ne sta in putinta pentru ca noi sa ne schimbam.

Procesul schimbarii mele continua. Acum nu imi mai este lehamite, ci am o dorinta fierbinte de a lua din viata maximum din ceea ce imi este dat. Vreau sa am cea mai buna casnicie pe care o pot avea, cele mai bune relatii pe care le pot avea, cea mai buna stare de sanatate fizica, emotionala si spirituala.

Atunci cand incepi procesul de schimbare nu te mai poti opri. Cand vezi frumusetea lucrurilor pe care le tineai ascunse prin neschimbare, nu mai vrei sa scapi vreunul.  Cand intelegi ca exista un alt mod de a aborda viata, vrei sa inveti totul de la inceput.

Nu este usor. Nu se intampla peste noapte. Mersul nu este lin si adesea recazi in locuri cunoscute. Dar, orice efort de a nu renunta merita sa fie facut. Recompensa depaseste intodeauna pretul platit.

Iar adevarul este unul singur: daca nu iti place lumea in care traiesti, o poti schimba … doar daca incepi cu tine!

2 thoughts on “Schimbarea

  1. Corect, cu mentalitatea de detinut care se obisnuieste cu inchisoarea intre zidurile careia isi duce traiul nu poti face schimbari, asa ca trebuie sa te decizi sa iesi, sa cauti solutii, sa cauti in tine resursele puse de Dumnezeu – sa-L rogi sa ti le-arate – si sa pornesti pe drumul evadarii. Exista viata si dincolo de gratiile mintii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website