„Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor, si le-a zis: „Adevarat va spun ca, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas va fi cel mai mare in Imparatia cerurilor.” (Matei 18:2-4)

Copiii sunt in mod natural curiosi si interesati de viata. Privesc totul in jurul lor, aud totul si vor sa stie totul. Ei sunt gata sa creasca si sa interactioneze cu viata. Dar, copilaria moare in foarte multi dintre noi din cauza neglijentei, abuzului si pierderilor pe care le-am suferit in peioada cand eram vulnerabili. Inflacararea si implicarea sunt otravite. Interactiunile noastre cu viata duc catre frica si rusine.

Dar, este posibil sa cerem inapoi copilaria pierduta. Este posibil sa ne schimbam in feluri care sa ne permita sa experimentam minunea, infiorarea, implicarea in viata pe care Dumnezeu ar fi vrut sa o avem in copilarie.

Isus ne invita sa experimentam o astfel de schimbare. Ne invita sa devenim ca si niste copilasi. Copilasii sunt smeriti. Ei isi exprima nevoile si sentimentele intr-un mod cinstit si sincer. Aceasta smerenie face  infiorarea copilareasca si implicarea posibile. Sa fi copil, este un lucru vulnerabil si smerit. Copiii obosesc si au nevoie de cate un pui de somn. Copiii au nevoie de alti oameni. Copiii au mai multe intrebari decat raspunsuri.

Isus nu ne dojeneste, nu ne face de rusine, nu striga si nu ne invinovateste. Cand Dumnezeu ne gaseste, El este plin de bucurie. El ne ridica si ne duce acasa. El sarbatoreste.

Isus ne invita sa ne schimbam si sa devenim ca si copiii mici. Este o invitatie la smerenie, din care vor decurge spontaneitatea, curiozitatea si implicarea in propria noastra viata.

Doamne, vreau sa cer

minunea si incantarea copilariei.

Vreau sa fiu dornica sa invat din nou.

Vreau sa fiu gata sa iubesc si sa fiu iubita din nou.

Doamne, da-mi siguranta si securitatea de care am nevoie pentru ca sa fiu vulnerabila si smerita.

Ajuta-ma sa fiu pregatita pentru surprize.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website