” Caci in nadejdea aceasta am fost mantuiti. Dar o nadejde care se vede nu mai este nadejde: pentru ca ce se vede se mai poate nadajdui? Pe cand, daca nadajduim ce nu vedem, asteptam cu rabdare.” (Romani 8:24-25)

Uneori, pare ca nimic nu se schimba. Simtim ca ne-am pierdut calea – si speranta ca o vom mai regasi intr-o zi. In mod ironic, noi experimentam adesea sentimentul ca suntem blocati, exact atunci cand suntem foarte dinamici din punctul de vedere al schimbarii. Poate ca atunci cand schimbarea este rapida suntem atat de dezorientati ca nu putem sa vedem limpede. In astfel de timpuri se poate sa nu fim capabili sa vedem ca ceva se schimba. Pare greu de crezut ca toata munca grea si tot efortul depus merita. In astfel de momente suntem cel mai tentati sa renuntam.

Este un adevar general  ca ne dorim ca schimbarile sa se petreaca mai repede. Am putea indura mai usor durerea recuperarii, daca am fi siguri ca se va intampla foarte repede.

Dar, daca insistam ca schimbarile sa se intample atat de repede ca noi sa le vedem in fiecare zi, atunci capacitatea noastra de a nadajdui va scadea in mod gradual. Daca insistam ca recuperarea noastra sa aiba dramatismul si rapiditatea unui miracol, nu vom putea cladi acea speranta profunda de care vom avea nevoie in momentele cu adevarat dificle ale vietii. Nadejdea pe care o putem vedea, spune Paul, nu mai este de fapt nadejde. Adevarata speranta este cea care ne sustine atunci cand nu vedem nici o schimbare. Nadejdea este convingerea ca Dumnezeu nu ne-a abandonat. Atata timp cat Dumnezeu este de partea noastra, exista speranta unei schimbari.

Uneori raman intepenita, Doamne.

Cand se intampla acest lucru,vreau cu disperare un miracol.

Vreau sa ma schimb repede, foarte repede.

Dar nu de asta am cu adevarat nevoie.

Doamne, Tu esti cel de care am cu adevarat nevoie.

Daca Tu nu ai renuntat la mine, atunci nu sunt cu adevarat blocata.

Exista speranta.

Reinnoieste-mi, Doamne, viziunea.

Ajuta-ma sa vad din nou nadejdea Ta pentru mine.

Iubirea Ta pentru mine.

Si bucuria pe care o ai in mine.

Sa construim impreuna in mine,din nou, capacitatea mea de a spera.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website