Iata, voi face ceva nou si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustiu si rauri, in locuri secetoase. (Isaia 43:19)

Recuperarea presupune foarte multa munca grea. Schimbarea si cresterea necesita efort. Dar, nu facem aceasta lucrare de unii singuri. Si Dumnezeu este la treaba. El este de partea noastra in procesul de vindecare.

Desigur, ni se pare uneori ca Dumnezeu nu ar putea sa faca prea mare lucru. Ne vedem bolile si disfunctionalitatile foarte limpede si ne intrebam cum va putea fi curatata toata aceasta mizerie. Dar, Dumnezeu este plin de surprize. El poate rasturna cele mai neplacute experiente si cele mai neplacute evenimente in oportunitati care sa ne aduca o viata noua si o speranta noua.

Uneori recuperarea arata ca un desert imens, dezolant, neproductiv. Nu ne putem imagina ca ar putea creste ceva in el. Circumstantele sunt prea ostile. Dar, exact intr-o situatie de genul acesta isi face aparitia Dumnezeu. Intr-o salbatacie in care nu se vede nici un drum, Dumnezeu face un drum. Intr-un taram secetos, Dumnezeu face ca un izvor de apa sa iasa la suprafata. Este un lucru remarcabil felul in care Dumnezeu va face o carare atunci cand noi suntem complet rataciti. Cum El ne asigura provizii de hrana intr-un taram sterp. Dar Dumnezeu face aceste lucruri, din nou si din nou.

Dumnezeu face in noi un lucru nou. Poate ca, la inceput, ne este greu sa ne dam seama de aceasta. Dar, incet-incet, pas cu pas, o noua viata rasare. Dumnezeu poate lua desertul fara nici un drum al vietii noastra si poate planta in el o gradina.

„Poti vedea?” , intreaba Dumnezeu.  „Poti vedea cum rasare? Intr-o zi va fi o gradina bogata. Va da o minunata recolta.”

Doamne, inca nu sunt in stare sa  vad.

Voi inflori eu si voi creste?

Voi vedea o recolta in desertul vietii mele?

Exista un drum al meu in acest desert?

Sunt aici izvoare de apa?

Surpinde-ma, Doamne!

Si schimba-ma!

Da-mi curajul, speranta si increderea de a ma schimba putin astazi!

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website