„… caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana.” (Petru 1:18-19)

Schimbarea nu este usoara. Este o batalie energica. Poate fi dificila si descurajanta.

Schimbarea ne cere adesea sa provocam perspectivele si regulile pe care le-am invatat si le-am folosit in familie de-a lungul generatiilor. Viata goala pe care o traim, si pe care dorim sa o schimbam, ne-a fost inmanata de catre parintii nostri si de parintii lor si de parintii parinitilor lor. Intr-o familie care respecta regula „sa nu spui nimanui” de exemplu, chiar si exprimarea unei simple propozitii ar putea insemna sa treci peste obiceiurile de a nu baga de seama sau de a evita sa spui lucrurilor pe nume, un obicei existent in  familie de foarte multe generatii. Daca ar fi sa vorbim sincer cu un frate sau un parinte ar insemna sa incalcam o regula respectata de generatii in familiile noastre.

Vestea buna este ca noi am fost rascumparati din vechea si lipsita de continut viata inmanata noua de catre inaintasii nostri. Isus ne-a rascumparat pentru ca sa putem fi liberi de astfel de legaturi. Putem invata sa vorbim sincer. Putem invata sa ne experimentam emotiile. Putem invata sa ne incredem sincer. Ne putem implica in vietile noastre. Putem iubi si putem fi iubiti.

Traim intr-o lupta intre viata cea veche si goala la care vrem sa renuntam si viata cea noua  in  Isus. Vietuirea in solidaritate cu viata noastra noua in Isus este o lupta zilnica, dar pe masura ce exersam acest nou mod de a trai vom rupe cercul vicios al disfunctionalitatilor familiare.

Doamne, nu numai pe mine incerc sa ma schimb.

Ma ridic impotriva disfunctionalitatilor din generatii.

Familia mea a fost dominata, mult vreme,  de o modalitate searbada de a-si trai viata.

Si aceasta mi-a fost transmisa si mie.

Nu este de mirare ca pare atat de grea schimbarea.

Am nevoie de ajutorul tau, Doamne.

Ajuta-ma sa gasesc speranta in faptul ca Tu intelegi lupta mea.

Ajuta-ma sa gasesc speranta in darul rascumpararii pe care mi l-ai oferit Tu.

Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website