Cea mai grea parte din recuperarea noastra este schimbarea. Recuperarea inseamna schimbare. Am putea fi intrigati de ideea recuperarii. Se poate ca am auzit povestiri despre recuperare care ne-au inspirat. Se poate sa fim convinsi de nevoia noastra de schimbare. Acestea si alte procese cognitive sunt destul de usoare pentru noi. Dar sa actionam in ideea recuperarii, asta va fi greu, pentru ca trebuie sa ne schimbam. Iar schimbarea este dificila.

 

Este de inteles ca ne opunem schimbarii. Suntem furiosi ca trebuie sa ne schimbam. Ne este rusine pentru ca trebuie sa ne schimbam. Stim ca vor fi momente in care ne vom auzi spunand: „Nu pot sa o fac! Este prea greu!”.

Schimbarea este partea cea mai dificila, dar si cea mai frumoasa a recuperarii. Ne angajeaza intr-o batalie interna majora. Dar, capacitatea noastra de a ne schimba este  cheia sperantei noastre.

Dumnezeu ne-a data abilitatea de a ne schimba si de a creste. Dumnezeu ne cere sa ne schimbam. Dumnezeu ne da perspectivele si disciplina si incurajarea de care avem nevoie. Si, daca Ii dam voie si Il invitam sa o faca, Dumnezeu lucreaza in noi, ne da puterea, ne vindeca si ne face oameni noi.

Fie ca Dumnezeu sa ne uimeasca cu a Sa capacitate de schimbare!

Este foarte important, ca in aceasta lupta impotriva alcoolismului, sa acceptam ideea de schimbare a noastra. Noi, codependentii, vrem schimbare si schimbarea o cerem si o strigam mereu. Vrem ca viata noastra sa fie alta, si este normal sa gandim asa si sa vrem acest lucru. Doar de asta strigam intr-una catre alcoolic  sa se lase de baut!

Doar ca dupa ani de zile de lupte sfasietoare, este momentul sa recunoastem ca orice lucru pe care l-am facut, oricat a parut de firesc si plin de bune intentii, nu a functionat. Poate ca ar trebui sa incercam si altceva. Ceva total diferit de ceea ce am facut, am spus si am gandit pana acum. Este momentul sa acceptam adevarul: nu-l putem schimba pe alcoolic, nu-l putem noi deteremina sa se lase de baut. Oricum, nu asa cum am incercat atata amar de vreme. Si, ar trebui sa acceptam un alt adevar: noi putem schimba doar ceea ce se afla in interiorul nostru. Iar daca ne vom schimba noi, ceea ce vom spune, vom face si vom gandi va produce un alt rezultat. Poate unul bun, de data asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website