Speranta este un ingredient esential al vietii noastre.  Si este unul dintre fundamentele recuperarii. Lupta de zi-cu-zi pentru recuperare este mult prea coplesitoare pentru noi, daca nu avem un licar de speranta. Fara speranta, ne simtim disperati sau derutati. Daca avem speranta, atunci putem gasi curajul si puterea de a continua greaua munca a  recuperarii. Speranta ne permite noua sa investim in aceasta munca de vindecare si de schimbare, pentru ca ea ne ajuta sa vedem lupta pe care o ducem in prezent ca pe o investitie in viitor.

Desigur, este o mare diferenta intre speranta si dorinte. Dorintele sunt inradacinate in negare; ele doar au pretentii asupra viitorului. Ele nu fac decat sa ne smulga din ceea ce simtim, oferindu-ne o realitate in care nu simtim decat emotii placute si toata lumea traieste fericita pana la adanci batranete. Putem sa avem dorinte fara sa depunem efortul necesar in greaua munca a recuperarii. Sa avem dorinte este un lucru usor. Dar, ele nu sunt adevarata substanta. Nu ne vor satisface. Nu ne vor da puterea de care avem nevoie pentru schimbare.

Speranta  incepe sa prinda radacini in noi  atunci cand incepem sa renuntam la negarea care ne-a condus viata. Prin urmare, in mod ironic, atunci cand lucrurile par sa fie imposibile si cand ne simtim cu totul neajutorati, incepem sa avem speranta. Infruntarea realitatii circumstantelor noastre actuale si intelegerea faptului ca noi nu controlam viitorul – acesta este solul dificil in care creste speranta. Dar, ea poate creste. Dumnezeul Sperantei este nerabdator sa ne dea darul sperantei. Dumnezeu are planuri cu noi. Se poate ca ele sa nu fie basmele cu final fericit pe care le dorim, dar Dumnezeu are pentru noi un plan bun. Speranta de care avem nevoie vine din cunoasterea faptului ca Dumnezeu este mai mare decat dezamagirile noastre, mai mare decat esecurile noastre, mai mare decat frangerea noastra.

Fie ca Dumnezeul Sperantei sa iti dea astazi curajul de a spera din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website