O definitie foarte cunoscuta a nebuniei este sa continuam sa facem mereu si mereu aceleasi lucruri si sa asteptam ca rezultatele sa fie diferite. Nebunia noastra, a codependentilor, este ca nu renuntam la a controla comportamentul altor persoane  si de fiecare data speram ca „de data asta va fi diferit”.  Si nu este diferit.

Dependentii si codependentii traiesc intr-o lume confuza. Noi nu stim de ce anume continuam sa repetam la sfarsit un comportament destructiv, dar pur si simplu nu ne putem opri. Ne este foarte rusine atunci cand o luam razna, si ne afundam intr-un put al vinovatiei cand ne dam seama ce anume le facem celor pe care ii iubim. Totusi, singuri nu-i  putem pune capat. In pasul 1 am admis faptul ca avem nevoie de ajutor. De fapt, avem nevoie disperata de ajutor! Acum, in pasul 2, ne intoarcem catre Dumnezeu, o Putere mult superioara noua, pentru a primi ajutorul de care avem nevoie.

Dar, cine este Dumnezeul spre care ne intoarcem? Cum arata el? Cum putem sa interactionam cu el? Sunt intrebari pe care oamenii si le pun de mii de ani. Din fericire, toate raspunsurile se afla in paginile Scripturii si in marturiile a nenumarati credinciosi care au fost transformati de catre Dumnezeul pe care l-au aflat.  Vechiul Testament ne spune ca Dumnezeu a creat universul – „si iata ca erau foarte bune” (Geneza 1:31),  macar pentru o vreme. A creat apoi omul, dandu-i liberul arbitru, iar din pacate omul a ales sa isi traiasca viata departe de Dumnezeu. Dumnezeu ar fi putut sa se spele pe maini de noi, dar nu a facut-o.

Dimpotriva. Tot El este cel care, din pricina iubirii sale neconditionate fata de creatia Sa, a gasit de cuviinta sa restabileasca relatia noastra cu El, prin jertfa Unicului Sau Fiu. De am putea accepta aceasta iubire a Sa! Este o iubire transformatoare, reparatoare. Este vie si tamaduitoare. Este pentru mine si pentru tine. Si pentru alcoolicul nostru. Si pentru fiecare. Este constanta. De fapt, este singura constanta in aceasta lume in care totul se schimba. Este singura noastra certitudine, in aceste vremuri atat de incerte. Este singura nadejde. Iubirea perfecta a lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website